Nagyrábén edzőtáborozott a DEAC Shotokan Karate Utánpótlás – új fekete övesünk van: Őri József Béla “Jozef” 1. Dan!

2023. július 03. és július 09. között nyári felkészülési táborban vett részt a Debreceni Egyetem Atlétikai Club Shotokan Karate Szakosztály Utánpótlása, Sensei Őri Krisztián 4. Dan karate edző vezetésével. A tábort immár 6. alkalommal szervezte meg a Bushido Karate SE a Sárrétre, melyen részt vett a Józsai SZTSE, Bihartorda KSE, a Hajdúnánási Hódos Imre SE, továbbá voltak sportolók Kárpátaljáról, és a Partiumi Székelyhídról és Zsibóról is. Az edzések Nagyrábén és Bihartodán folytak.

A tábor célja a 2022/2023-as tanév lezárása, melyet övvizsga keretében tettek meg versenyzőink, valamint a nemzetközi versenyfelkészítés megkezdése.

A barna és fekete öves vizsgákat, Sensei Kis Zoltán 6. Dan mester, az SKS-SKDUN HUNGARY Karate Szövetség elnöke, a Hódos Imre SE Karate Szakosztályvezetője vezette, melynek eredménye képen „megszületett” a DEAC első saját nevelésű fekete övese, ugyanis Őri József Béla – Jozef – Shodan, azaz 1. Dan fekete öv fokozatra tett sikeres övvizsgát a gyönyörű nagyrábéi tornacsarnokban.  Barna övre Pántya László 1. Kyu (Bushido KSE – Bihartorda KSE) illetve Kiss Boglárka 2. Kyu (Hódos Imre SE) vizsgázott.

Kis Zoltán mesterrel megkezdték sportolóink a szeptember végi SKDUN Karate Világbajnokságra a felkészülést, melyet Athénban rendeznek majd meg, és ahová mintegy 1000 versenyzőt várnak a világ minden tájáról. A DEAC-ot egy hat fős stáb fogja képviselni tervek szerint.

A sportolók a táborban aikido oktatást is kaptak Veres Lajos és Ferenczi László karcagi aikidó mestereknek köszönhetően, aminek keretében speciális esés technikákat is tanulhattunk a Bihartorda KSE dojojában.

A kemény edzések mellett a versenyzők pihentetése is fontos szerepet kapott: erre kiválóan alkalmas volt a közelben lévő Földesi Termálfürdő. Ellátogattunk a csodálatos Nagyrábéi Református Templomba, ahol az „Úr asztalát” a DEAC Karate UP két versenyzőinek Őri Panna Krisztinának és Őri József Bélának a Szépnagyapja, Őri József kerékgyártó mester faragta és adományozta 1909-ban az a Református Egyházközösségnek. Emlékezetes szombat délutánt töltöttek a sportolók a Kelet-Európában is egyedinek számító nagyrábéi Mezőgazdasági Hagyományok Gyűjteményében, ahol nem csak a muzeális gyűjtemény, de a környezet is teljesen egyedi. Vasárnap a Bihartordai Kastélykertben Kutyaiskolában jártak versenyzőink, ahol a kutyák fegyelmezési képzését nézhették meg, sőt a rendészeti gyakorlatokat ki is próbálhatták a kutyákkal a bátrabb DEAC karatésok.

Debrecen, 2023. 07. 10.                                            Sensei Őri Krisztián 4. Dan karate edző

                                                                                                     DEAC Karate UP