Bihartordán edzőtáborozott a DEAC Karate

A debreceni Bushido Karate Sportegyesület szervezésében 2023. április 15-én SHOTOKAN KARATE LIGA WKF karate edzőtábor került megtartásra Bihartordán.

A táborban a DEAC Shotokan Karate Szakosztály Utánpótlása mellett részt vett többek között a Pest-Budai SKC, Szerencs VSE, Nagyrábé, Hajdúnánás Hódos Imre SE, Nagykálló, Józsai SZTSE és még több karate klub az országból.

A rendezvényen Sensei Őri Krisztián (4. Dan) a DEAC utánpótlás karate edzője bejelentette, hogy önálló Karate Szakosztályt alakítanak a Bihartorda Községi Sportegyesületen (Bihartorda KSE) belül, melynek vezetője Senpai Pántya Laszló (2. Kyu) lesz.

A sportolókat Bihartorda önkormányzata nevében Petrucz Sándor polgármester úr köszöntötte, aki további támogatásáról biztosította a karate versenyzőket, egyben elmondta, hogy mennyire örül a település, hogy a karate színesíti az itt élő fiatalok sportolási lehetőségét.

A Shotokan Karate Stílusszövetség (SKS-SKDUN HUNGARY) nevében Shihan Juhász Ferenc (8. Dan) elnök mondott köszöntő beszédet, aki szakmai és szervezeti segítségéről biztosította az újonnan megalakuló karate szakosztályt. A sportvezető – aki egyúttal a Magyar Karate Szakszövetség alelnöke, és a SKDUN Európai Karate Szövetség elnöke is egyszemélyben – elmondta, hogy milyen nagy hangsúlyt fektet a Szakszövetség a vidéki karate sport erősítésére, hiszen a fővárosban nagyon erős a karate élet (UTE, MTK, BVSC stb.), ezért szeretnének minél több vidéki klubot bevonni az aktív karate „életbe”, melynek üdvözítő példája a mai Bihartorda KSE Karate Szakosztály alapítása is.

Az edzőtábor 3 edzéssel zajlott le, melyben WKF mozgásanyag, kumite (küzdelem) technikák és kontroll mérkőzések tanítása folyt Sensei Dószegi Bence (Pest-Buda SKC) vezetésével, valamint kata (formagyakorlat) és csapat kata mozgásanyagot Sensei Kis Zoltán (Hajdúnánás Hódos Imre SE) oktatott a karatékáknak.

A sportolók nagy örömére mindenki megismerhette a sárréti ízvilágot is, ugyanis Petrucz Sándor polgármester úr – figyelmességének és kedvességének köszönhetően – bihartordai babgulyással vendégelte meg a karatésokat.

A Bushido Karate Sportegyület a SHOTOKAN KARATE LIGA tagszervezeteit – köztük a DEAC karatésait is – meghívta 2023. július 03. – július 09. között Nagyrábéra, ahol idén már 6. alkalommal fog megszervezésre kerülni a Bushido Karate SE éves edzőtábora. A sportrendezvény mára már regionális felkészülési táborrá nőtte ki magát, mivel minden feltételt biztosít ahhoz, hogy az ország bármely pontjáról idelátogató karate sportolók magas színvonalon készülhessenek fel az őszi versenyszezonra, azon belül az Athénban megrendezésre kerülő SKDUN Karate Világbajnokságra.

Debrecen, 2023. április. 17.                        Sensei Őri Krisztián 4. Dan, karate edző, DEAC

Balról: Sensei Őri Krisztián és Shihan Juhász Ferenc

Mawashi geri jodan: Őri Panna Krisztina

Létra: Őri József Béla, mögötte Kanalas Patrik.