Új Shotokan Karate Szakosztály alakult Bihartordán

A debreceni Bushido Karate Sportegyesület szervezésében SHOTOKAN KARATE LIGA WKF karate edzőtábor került megtartásra Bihartordán, 2023. április 15-én.

A táborban részt vett többek között a Pest-Budai SKC, Szerencs, Eger, DEAC, Felsőtárkány, Hajdúnánás, Nagykálló, Nagyrábé, Hajdúböszörmény, Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma, Józsai SZTSE és a debreceni Bushido KSE.

A rendezvényen jelentette be a Bushido KSE elnöke, Sensei Őri Krisztian (4. Dan), hogy önálló Karate Szakosztályt alakítanak a Bihartorda Községi Sportegyesületen (Bihartorda KSE) belül, melynek vezetője Senpai Pántya Laszló (2. Kyu) lesz.

A sportolókat Bihartorda önkormányzata nevében Petrucz Sándor polgármester úr köszöntötte, aki beszédében elmondta, hogy nagyon örül az új szakosztály megalapításának, mivel így a Tóth Attila Bihartorda KSE elnöke által vezetett Labdarúgó Szakosztályon kívül még egy jól működő sportszakosztálya lesz a községnek, ahol helyi gyermekek és felnőttek sportolhatnak. Polgármester úr a jelenlévő önkormányzati képviselőkkel együtt további támogatásáról biztosította a bihartordai karatésokat, mely többek között pl. sporteseményekre való utaztatásban is megnyilvánul majd a jövőben.

A Shotokan Karate Stílusszövetség (SKS-SKDUN HUNGARY) nevében Shihan Juhász Ferenc (8. Dan) elnök mondott köszöntő beszédet, aki szakmai és szervezeti segítségéről biztosította az újonnan megalakuló karate szakosztályt. A sportvezető – aki egyúttal a Magyar Karate Szakszövetség alelnöke, és a SKDUN Európai Karate Szövetség elnöke is egyszemélyben – elmondta, hogy milyen nagy hangsúlyt fektet a Szakszövetség a vidéki karate sport erősítésére, hiszen a fővárosban nagyon erős a karate élet, ezért szeretnének minél több vidéki klubot bevonni az aktív karate „életbe”, melynek üdvözítő példája a mai Bihartorda KSE Karate Szakosztály alapítása is.

Az edzőtábor 3 edzéssel zajlott le, melyben WKF mozgásanyag, kumite (küzdelem) technikák és kontroll mérkőzések tanítása folyt Sensei Dószegi Bence vezetésével, valamint kata (formagyakorlat) és csapat kata mozgásanyagot Sensei Kis Zoltán oktatott a karatékáknak.

A sportolók nagy örömére mindenki megismerhette a sárréti ízvilágot is, ugyanis Petrucz Sándor polgármester úr – figyelmességének és kedvességének köszönhetően – bihartordai babgulyással vendégelte meg a karatésokat.

A Bushido Karate Sportegyület minden résztvevőnek Emlékoklevelet adott azzal, hogy a SHOTOKAN KARATE LIGA tagszervezeteit meghívta 2023. július 03. – július 09. között Nagyrábéra, ahol idén már 6. alkalommal fog megszervezésre kerülni a Bushido Karate SE éves edzőtábora.

Debrecen, 2023. április. 17.                                      Sensei Őri Krisztián 4. Dan elnök

                                                                                     Bushido Karate Sportegyesület

                                                                                                tel.: 06305819845