A 9. Danos japán mesternél képezte magát a DEAC Shotokan Karate UP

Az edzőtábor 2023. február 28-án volt az Egri Városi Sportcsarnokban, ahol a shotokan karate legendás alakja Masao Kagawa 9. Danos mester látogatott hazánkba Japánból.

 Az egyetemi karatésok, a nemzetközi szakember országos körútja során Egerben találkozhattak a mesterrel az SKS-SKDUN HUNGARY Szövetség szervezésében, Shihan Juhász Ferenc 8. Danos mester vezetésével.

Az edzés első részében az alapiskola gyakorlatokon belül helyes testfordulás, majd a junro yondan nevű kata (formagyakorlat) és annak gyakorlati alkalmazása került oktatásra.

Az edzésen részt vett dr. Tahon Róbert a Magyar Karate Szakszövetség főtitkára, Eric Bortels mester, a JKS Karateszövetség Benelux államok vezetője és Herczeg Balázs a JKS Hungary vezetője is.

 A DEAC utánpótlás karatésai kiváló lehetőséget kaptak a tréningek végrehajtásával a közelgő diákolimpiára való felkészülésre – mondta el Sensei Őri Krisztián 4. Dan egyetemi karate edző.

A debreceniek SKS-SKDUN HUNGARY Karateszövetség felkérésére elkezdték a szervezés előkészítését a 2023. szeptember 09-én megrendezésre kerülő 2. Debreceni Shotokan Karate Kupára, a „Hajdú Reménységek Tornájára”.