Csúcson a DEAC Shotokan Karate Utánpótlás

„61 érem Hajdúnánásról”

Az SKS-SKDUN Hungary Karate Szövetség 2023. február 18. napján a Somorjai László Városi Sportcsarnokban rendezte meg a XIII. Hódos Imre Karate Bajnokságát. A versenyre 27 egyesület, 252 karatékája adta le, 465 egyéni és 44 csapatnevezését. A Debreceni Egyetem Atlétikai Club Shotokan Karate Szakosztály Utánpótlása 30 fővel indult el a megmérettetésen, egyéni küzdelem (kata), egyéni formagyakorlat (kumite), csapatküzdelem és csapat formagyakorlat, illetve inkluzív (speciális) formagyakorlat számokban.

Az alapozó szezon edzései és a baráti klubokkal szervezett házi versenyei alapján érezhető volt az egyetemi klub év eleji lendülete, még annak ellenére is, hogy az egyik legeredményesebb sportolójuk, Őri József Béla egy műtét miatt hiányzott a bajnokságról.

A versenyre az egész ország területéről érkeztek karate klubok. Többek között Budapest, Eger, Szerencs, Dombóvár, Százhalombatta és a partiumi testvérklubok közül Szatmárnémeti és Nagykároly. A nagyon erős mezőnyben az egyetemi sportolók az alapos felkészülésnek köszönhetően jól vették az akadályokat, így egyéni versenyszámokban 24 érmet (6 arany, 10 ezüst, 8 bronz), a csapat versenyszámokban pedig 37 érmet (15 arany, 21 ezüst, 1 bronz) szereztek. Ennek a csodálatos teljesítménynek köszönhetően, az így megszerzett 61 éremmel a DEAC kiérdemelte a klubok közötti éremtáblázat első helyezését, ezzel elhozva a szervező által odaítélt különdíjat, a Hódos Imre Kupát.

Versenyzőink névsora:

Apáti Gréta, Hartman Lili, Demeter Dávid,

Czégény Jázmin, Navratil Katalin, Gellén Imre,

Radócz Linda, Marsi Erik, Balogh Levente,

Kunos Lara, Szabó Lóránt, Pántya Panna,

Faragó-Simon Napsugár, Móricz Boróka, Katona Zsófia,

Szöllősy Dávid, Berényi Simon, Marsi Máté,

Mudrony Kamilla, Őri Panna Krisztina, Gál Tamás,

Papp Benjámin, Bodó Miklós, Hegyessy Zsombor,

Katona Bence, Móricz Margaréta, Erdei Dorottya,

Móriczné Faragó Katalin, Lévai Sándorné Edit, Radócz Eliza

Felkészítő szakmai stáb:

Jámbor István, Jámborné Molnár Éva, Győri István, Mátyus Panna

Pántya László, Balogh Zoltán, Marsi Viktor, Kunos Tamás, Aszalós László

Czégény Gyuláné, Őriné Iván Krisztina, Kis Zoltán, Őri Krisztián

A DEAC Shotokan Karate Utánpótlásának célja továbbra is az, hogy versenyzési lehetőséget teremtsen az óvodás, általános iskolás, középiskolás és egyetemi hallgatói korosztály számára, mind a magyarországi, mind a nemzetközi versenyeken. Ehhez pedig a legmagasabb szakmai segítséget kapja meg az SKS-SKDUN Hungary Karate Szövetségtől, kiemelten Shihan Juhász Ferenc 8. Dan elnöktől, nemzetközi szakembertől.

Debrecen, 2023. február 21.

                                                                         Sensei Őri Krisztián 4. Dan

                                                                                karate edző, DEAC (06305819845)

Sensei Kis Zoltán 6. Dan mesterrel.
Őri Panna Krisztina: 2 arany, 4 ezüst, 1 bronz Hajdúnánásról.
Elhoztuk a Hódos Imre Kupát 2023-ban !