Felkészülés a Magyar Bajnokságra – WKF Bizottság alakult

Magyar Bajnokságra készült a DEAC Böszörményben

A DEAC Shotokan Karate Szakosztály utánpótlásversenyzői 2022. október 16-án Hajdúböszörményben edzőtáboroztak. Az egyetemi csapat összefogva Hajdúböszörmény, Szerencs, Felsőtárkány, Ostoros csapatával közös állóképességi és technikai felméréssel, küzdelmi gyakorlatok előkészítésével és végezetül felkészülési küzdelmekkel készíti versenyzőit a november 5-ei Ippon Shobu Magyar Bajnokságra, melyet Egerben fognak megrendezni.

Külön öröm a DEAC versenyzőinek, hogy az SKS-SKDUN Hungary karateszövetség (melynek elnöke Shihan Juhász Ferenc 8. Dan) WKF Bizottságot hozott létre a sportkarate vonal erősítésére, melybe meghívták a DEAC-ot is. Ezzel a sportszervezési lépéssel további fejlődési lehetőségek nyílnak meg az egyetemi karatésok számára, akik már a 2023-as versenyszezonra és annak hazai, valamint nemzetközi kihívásaira tekintenek.

További bizakodásra okot adó hír, ami az SKS-SKDUN Hungary karateszövetséget és ezzel együtt a DEAC pozícióját is erősíti, hogy a nemrégen Karlovy Varyban megalakult SKDUN Shotokan Karate Európai Szövetséget (SKEF) Magyarországon, Egerben jegyezték be, és amelynek elnöke Shihan Juhász Ferenc 8. Danos mester lett.

Edzés infó: 0630-581-98-45