Őszi szünetben is WKF karate

A Hajdú Bushido Karate SE – Józsai SZTSE WKF Karate Szakosztály meghívására érkezett az őszi iskolai szünetben WKF karate szemináriumot tartani Sensei Pocsai István karate edző Nagyszalontáról. Így a debreceni, józsai, hajdúböszörményi utánpótlás karate versenyzők együtt tréningezhettek a nagyszalontai legjobb WKF versenyzőkkel.

A két edzésből (kata és kumite) és egy WKF karate háziversenyből álló szemináriumnak a Hajdúböszörményi EastFighters SE adott otthont.  A szeminárium szervezője Sensei Őri Krisztián nagyon eredményesnek értékelte az edzőtábort, mivel nem csak az olimpiai rendszerű sport karate terén fejlődtek a hajdú-bihari karatékák, hanem a határon átnyúló sport együttműködés terén is egy újabb lépcsőt lépett előre a Bihar – Bihor régió.

A cívisvárosi karate klubok (Hajdú Bushido illetve Józsai SZTSE) életében az együttműködés a jövő alapja, hiszen a sportág Tokiói olimpiai megjelenésével rohamosan nő a karatét választó gyermekek száma, ehhez nagy segítséget ad a közös munka a Margitta, Nagykároly, Nagyszalonta, Nagyvárad karate egyesületeivel illetve az újonnan megalakult DEAC Karate Szakosztállyal.

 

Debrecen, 2018. november 1.                                                 Őri Krisztián elnök

Józsai SZTSE – HBKSEWKF szeminárium Pocsai mesterrel