Karate Világbajnokság 2017.

„Öt egyéni helyezést és egy csapat érmet hoztak haza a debreceni shotokan karatésok a világbajnokságról”

A Hajdú Bushido Karate Sportegyesület 2017. október 06-án Egerben, az SKDUN shotokan karate világszövetség által megrendezett 25. Funakoshi Gichin Világbajnokságon lépett tatamira. A rendezvényen 26 ország, mintegy 1000 versenyzője nevezett.

Debrecent a három napos világeseményen 14 fő utánpótlás versenyzővel képviselte az egyesület, akik között az eddigi éves teljesítmény alapján várható volt egy-két dobogós helyezés.

A sikeres felkészülési időszaknak és a versenyzők maximális formába hozásának köszönhetően azonban várakozáson felül szerepeltek a hajdúsági karatékák a nemzetközi mezőnyben.

Legeredményesebb Bushidos versenyző: Őri Panna Krisztina (6 éves) volt, aki küzdőgyakorlatban ezüstérmet szerzett a 6-7 éves korosztályban, pedig korcsoportja legfiatalabbjaként indult.

Kiss Georgina (12 éves) nagyon erős mezőnyben lett a 12-13 évesek között harmadik helyezett formagyakorlatban. Bodolai József (11 éves) küzdőgyakorlatban szerzett bronzérmet a 10-11 évesek között, míg Bessenyei Máté (14 éves) a 14-15 évesek korcsoportjában, küzdelemben kapott harmadik helyezést. Lossos Balázs (10 éves) a 10-11 éves korosztályban, formagyakorlatban lett 4. helyezett, alig lemaradva a dobogó harmadik fokáról.

Csapat formagyakorlatban kiváló eredményt produkált a 8-11 évesek korcsoportjában a debreceni fiú csapat, mellyel a rangos ezüstérmet hozták haza fiaink: a csapat tagjai Őri József Béla, Halász István, Halász Árpád. A három kéköves karatéstól további hasonló eredményeket vár el a Bushido szakvezetése, mivel hárman évek óta együtt készülnek, és szemmel látható a technikai fejlődésük. Továbbiakban fontos megemlíteni, hogy az egyesület versenyzői több esetben végeztek a bizakodásra okot adó 5., 6., 7. helyeken, ami egy ilyen rangos nemzetközi eseményen önmagában is gyönyörű teljesítmény.

A világbajnokság rangját és a karate olimpiai elismertségét jól mutatja, hogy a verseny fővédnöke Schmitt Pál nemzetközi olimpiai bizottság tagja volt. A rendezvény díszvendégként Tállai András államtitkár úr is részt vett.   A versenyt Dr. Mészáros János MOB alelnök, a Magyar Karate Szakszövetség elnöke nyitotta meg.Hajdú Bushido Karate SE

A VB-én résztvevő debreceni versenyzők:

Őri Panna Krisztina,

Galgóczy Zoltán,

Kiss Boglárka,

Török Ábel,

Őri József Béla,

Halász Árpád,

Lossos Balázs,

Bodolai József,

Gubacsi-Wéber Izabell,

Kiss Georgina,

Halász István,

Török Olívia,

Bessenyei Máté,

Jámbor Zsófia.

 

Edzők:

Jámbor István, Jámborné Molnár Éva, ifj. Jámbor István Zoltán, Őri Krisztián

Őri Pancsi és Őri JozefŐri Panna KrisztinaŐri József Béla

Eger SKDUN VB 2017.
Bushido Karate SE